Gode råd til at blive en hurtigere løber

Kategori: Træning

Skrevet D. 29. marts 2021

Sponsoreret  

Hvis du har løbet i en længere periode, vil du sandsynligvis gerne optimere dit løb på den ene eller den anden måde. Med tiden vil mange løbere i hvert fald gerne blive endnu hurtigere og forbedre deres løbetider.

Men hvis du øger din hastighed for hurtigt, kan det medføre en løbeskade. Derfor er det vigtigt, at du gør det på den helt rigtige måde. I denne guide finder du gode råd til, hvordan du kan blive en hurtigere løber og forbedre dine personlige løbetider. Mangler du løbetøj eller løbesko til dine løbeture, så klik her.

Vær konsekvent og start langsomt

Nybegyndere kommer oftere til skade end erfarne løbere, fordi de forsøger at gøre for meget for hurtigt. Gør dig selv en tjeneste og tag dig god tid. Til at starte med er det vigtigste, at du gør løb til en del af din hverdag stille og roligt.

Herefter kan du langsomt øge afstanden eller mængden af tid, du løber hver uge. Når du har løbet konsekvent på denne måde uden skader i et par måneder, kan du begynde at tænke på at opbygge din løbehastighed.

Øg tempoet gradvist og prøv intervaltræning

Når du begynder at træne for at løbe hurtigere, skal du ikke fokusere på, at det skal være ekstra hårdt hver gang. Øg tempoet gradvist over en længere periode og gør det endelig ikke for hurtigt. Desuden kan du afprøve intervaltræning. Her løber du skiftevis langsomt og hurtigt med en høj og lav intensitet. Det kan hjælpe med både at forbedre din løbeteknik samt dit tempo.

Skrevet af: Nake Team

Raleteret opslag