Zippolighterens lange historie

Kategori: Lifestyle | Tips

Skrevet D. 28. december 2020

Sponsoreret  

Der er vel stort set ingen personer i Danmark, der ikke ved, hvad en Zippo lighter er. Du behøver ikke engang at se denne lighter for at vide, at det er en Zippolighter. Den har nemlig en helt karakteristisk lyd. Zippolighteren har rigtig mange år på bagen, så den er bestemt ikke en moderne opfindelse.

Det hele startede i 1930’erne

Det er faktisk tilbage i 1930’erne i Bradford Pennsylvania i USA, at Zippolighterens historie begyndte. Manden bag opfindelsen er George W. Blaisdell. Siden dengang er lighteren blevet verdensberømt, og for mange er den et samlerobjekt.

I dag er det efterkommere af George W. Blaisdell, der står for at udvikle videre på produktet. Det foregår på nøjagtig den samme fabrik, hvor det hele startede.

Zippoen ligner sig selv

Den klassiske Zippolighter ligner stadig sig selv trods, at den har eksisteret siden 1932. Hjørnerne er godt nok blevet lidt mere afrundede, men dens form og lyd har ikke ændret sig.

Du finder dog et hav af forskellige modeller, hvorfor der er noget for enhver smag. Så sent som i 2012 opnåede Zippolighteren en vigtig milepæl. På det tidspunkt kom model nummer 500 nemlig ud på markedet.

Lighteren med en personlig stil

Hver Zippo-model har sin helt egen personlige stil. Du kan finde de klassiske og elegante blanke modeller, hvis det er din præference. Men der findes også en lang række af andre modeller, som er små mesterværker takket være deres kunstneriske udtryk. Se mere om Zippolightere lige her.

Skrevet af: Emilie Dalgaard

Raleteret opslag