Undgå skader når du træner

Kategori: Kost & Sundhed

Skrevet D. 3. marts 2022

Sponsoreret  

Sundhedsstyrelsen siger, at vi helst skal dyrke motion en time om dagen – i hvert fald en halv, som minimum. Nogle mennesker har svært ved at nå det daglige mål, hvorimod andre bruger en time bare på opvarmning til deres rigtige sport.

 

For de mennesker der dyrker sport, er deres atletiske liv en tosidet mønt. På den ene side nyder man gode lunger, der aldrig bliver forpustede af at gå op ad trapper, samtidig med, at man sparer den ømme ryg, mange andre må døje med. Til gengæld er det også liv, der byder på sporadiske skader.

 

De skader skal selvfølgelig undgås, så vi ikke smadrer vores kroppe, og så vi ikke misser den vigtige træning. Hvis du lige har lagt dit liv om, og pludseligt er begyndt at træne meget, ved du måske ikke helt, hvordan du passer ordentlig på din krop endnu.

 

Snyd hjemmefra

Din krop vil formentlig opleve et shock, når du lægger hårdt for land, derfor bør du gøre, så meget du kan for at aflaste din krop, så musklerne kan nå at udvikle sig hurtigt nok. Hvis man holder godt øje med eliteatleter, vil man se, at mange render rundt med et bånd om enten knæet eller albuen. Det kan for eksempel være af mærket Rehband.

 

Der er ingen skam i at aflaste leddene lidt, heller ikke for topatleter.

 

Huske at stræk ud

Det er vigtigt at strække dine muskler ud både før og efter træning. Udstrækningen er med til at gøre dine muskler mere smidige, og du vil derfor mindske chancen for krampe eller en fibersprængning.

 

I starten kan en udstrækning gøre helt ondt, men her er det vigtigt at blive ved, da udstrækningen trods alt er mindre smertefuld, end en skade. Og husk, at det bliver bedre med tiden.

Skrevet af: Nake Team

Raleteret opslag