Tag på vinrejse

Kategori: Oplevelser

Skrevet D. 15. januar 2022

Sponsoreret  

Hvis du allerede nu har rejst de fleste af Europas hovedstæder tyndt, er det måske på tide at tænke på andre måder at bruge din rejse på. Hvis man er lidt af en vinnørd, er det lige prikket over i’et at rejse hen til vinens oprindelige land.

Der findes ingen bedre måde at drikke vin på, end at sidde og slubre det i sig på marken, hvor druerne kommer fra sammen med vinbonden, der har fulgt projektet fra spire til færdig flaske. Europa er heldigvis et Mekka for vinnørder, og der er mange lande, man kan rejse rundt i.

 

Sydeuropa

Man går aldrig galt med rødvin fra Sydeuropa. Barolo, Bourgogne og Rioja er alle vindistrikter, der virkelig har slået deres navn fast. Derfor er Sydeuropa et sikkert område at rejse rundt i, hvis man gerne vil drikke lidt lækker vin. Turen tager lang tid, og der kan være mening med at tage et land ad gangen.

 

Østeuropa

Østeuropa er måske primært forbundet med borscht, kogt kød og vodka, men i virkeligheden er Østeuropa forbundet med en lang og stolt vintradition, der er har fået sin renæssance de senere år. Hvis man er sådan lidt københavnersmart med hang til naturvin, er man garanteret faldet over orange vin. Orange vin og Østeuropa uomtvisteligt forbundet, og altså bare endnu en god grund til at smutte østpå.

 

Danmark

Der er altså ingen grund til at forlade landets grænser, hvis man ønsker at rejse efter vin. Danmark er begyndt at blive et vinproducerende land. På grund af vores kolde klima er det svært at få store tunge rødvine, der er fulde af sukker, herimod vil man nemmere falde over sarte og syreholdige vine, som dem man kan fra det regnfulde Alsace. Desuden bliver der i Danmark produceret vin på mange slags frugter.

Skrevet af: Nake Team

Raleteret opslag