Slip af med betændelse i munden

Kategori: Lifestyle | Tips

Skrevet D. 19. august 2021

Sponsoreret  

Har du ofte problemer med blister, sår eller hævet tandkød? Det kan være stærkt generende at døje med i munden, men der findes heldigvis en bakteriedræber, som indeholder antibiotika, nemlig klorhexidin mundskyl, der hjælper dig til et sundere miljø i din mund.

Klorhexidin dræber bakterier

Kender du klorhexidin? Hvis du ofte har problemer med blister i munden, hævet tandkød, huller, plak eller måske sår i munden, kan det være et godt og effektivt middel, der får miljøet i din mund på rette spor igen. Hvis du ofte har problemer med det, kender du det måske allerede, og hvis ikke, er det hermed et råd, der kan hjælpe dig. Klorhexidin mundskyl indeholder antibiotika i form af baktericider og bakteriostika, som både dræber bakterier og forhindrer deres reproduktion, så du dermed slipper af med diverse gener i munden. Når du bruger mundskyllen, dræber det altså bakterierne, og det sker ved at det simpelthen sætter sig i filmen på tandoverfladen og dermed fjerner bakterierne. Faktisk er det den eneste mundskyl, som har dokumenteret effekt, og derfor bør du overveje klorhexidin mundskyl, hvis du har gener i munden. 

Udfør proceduren tre gange dagligt

Når du bruger klorhexidin mundskyl, er det vigtigt, at du ikke synker det. Dernæst bør du ikke indtage mad eller drikke to timer før og efter, du indtager det. Start med at børste dine tænder grundigt uden tandpasta og skyl så munden med 10 ml mundskyllevæske i 1 minut, hvorefter du spytter det ud, så du ikke synker det. Brug det to til tre gange om dagen, så du kan få bugt med den generende betændelse i din mund.

Skrevet af: Emilie Dalgaard

Raleteret opslag