Sådan undgår du vinterdepression

Kategori: Tips

Skrevet D. 18. oktober 2022

Sponsoreret  

Når sommeren forsvinder og tager lyset med sig, ved man, at vinteren banker på døren. Flere og flere danskere beretter om vinterdepression eller lignende, mens vinteren står på. Det kan siges at være den eneste vinter-influenza, der ikke findes en vaccine for.

Selvom der ikke findes en vaccine mod vinterdepression, er der mange ting du selv kan gøre, for at undgå at mørket tager over sindet, på samme måde som vinteren tager sommerens lys.

Forkæl dig selv

Når vi befinder os i den mørke tid af året, har du en rigtig god undskyldning for at forkæle dig selv. Køb det, du går og drømmer om. Studier viser, at en person der lige har været på shopping tur, er 17% mere glad end en person, der ikke har.

Du har altså statistikker der viser, at du skal ud og bruge nogle penge på ting, du ønsker dig. Det er lige meget om det er en ny mobiltelefon eller et par luksuriøse items til garderoben fra dondrup – du skal gøre det.

Få lys i boligen

Grunden til, at mange bliver vinterdeprimerede er, at de ikke får lys nok ind i øjnene og dermed i hjernen. Lys er essentielt da det vækker hjernen, og blandt andet derfor føler du dig måske ekstra træt i vintermånederne.

Køb et par lamper der kan lyse din lejlighed eller dit hus op, når det er mørkt udenfor. Det vil give dig mere energi og gøre din hjerne mere skarp. Samtidig vil du opleve, at du bliver væsentligt mindre træt end normalt.

Grønne planter

Det er sundt for øjet at kigge på noget, der er grønt. Om vinteren er alt gråt, og derfor skal du bringe det grønne inde døre. Køb et par smukke, store planter som kan pynte i hjemmet og skabe glæde.

 

 

Skrevet af: Nake Team

Raleteret opslag

Skab en sikker butik

Skab en sikker butik

Sikkerhed er afgørende for enhver succesfuld butik. At skabe et trygt indkøbsmiljø ikke kun...