Sådan kommer du ømme muskler til livs

Kategori: Kost & Sundhed

Skrevet D. 30. maj 2022

Sponsoreret  

Dyrker man hård styrketræning hver dag eller flere gange om ugen, er ømme muskler ikke en fjern fætter. Og de forbandede muskler kan virkelig være hæmmende i vores daglig, da de generer og i visse tilfælde umuliggøre nogle opgaver.

Heldigvis har fitness været en stor hobby længe, så viden er ikke, det der mangler på området.

Stræk ud

Efter en endt træning, er det vigtigt at få strækket sine muskler og led ud. Når man træner, bliver musklerne pressede og trækker sig sammen til små klumper. Der samler sig blandt andet mælkesyrebakterier i musklerne, og de kan ophobe sig.

Men bruger man den nødvendige tid på at strække ordentligt ud, vil musklerne blive lange og smidige igen. Udstrækning behøver ikke at være et yogakursus eller tage mange timer. Man kan nøjes med en enkelt øvelse til de muskelgrupper, man har presset.

Massage

Massage giver samme lindrende løsning som udstrækning, forskellen er bare, at en anden gør arbejdet for dig. Ulempen ved massage er prisen. Det kan hurtigt blive dyrt at få regelmæssig massage.

Nogle steder på kroppen kan man nemt selv massere med sine hænder, men andre kræver det rette udstyr. Med en mini massagepistol rammer man nemt de ømmeste områder på kroppen. Derudover kan man med massagepistolen give sig selv behandling, mens man sidder og ser fjernsyn.

Søvn og kost

Når man styrketræner hårdt, bryder man musklerne ned, så de kan genopbygge sig selv. Og det er den proces der forårsager smerten i kroppen. Ligesom en syg skal have ro og næring for at komme til hægterne, skal også de nedbrudte muskler have en masse søvn, godt med væske og proteinrig kost, for at have de mest optimale forudsætninger.

De ovenstående råd er ikke hinandens modsætninger og kan derfor uden problemer kombineres.

Skrevet af: Nake Team

Raleteret opslag