Pas godt på dig selv

Kategori: Lifestyle

Skrevet D. 23. februar 2022

Sponsoreret  

Nogle gange behandler vi vores krop som et damplokomotiv der er kommet alt for sent fra perronen, og trykker speederen i bund, for at nå næste station til tiden. Forrest står en lille mand med tunge svedperler dryppende fra panden, som i forvejen er sort af sod og snavs. Han ikke bare skovler kul ind i ilden, han kaster det ind.

 

Her er det vigtigt at stoppe op og mærke efter. Har jeg travlt, eller er jeg stresset? At have travle perioder er okay, men stress, det er en dræber. Og den skal man holde øje med.

 

Tjek synet

I særligt stressede perioder kan synet have svært ved at følge med. Mange oplever det ved, at de har svært ved at fokusere på computerskærmen, og typisk har de hovedpine efter en arbejdsdag. Her er det bedre at anerkende, at man er stresset, og få briller, der kan aflaste øjnene. Måske skal der ikke mere til, end en lav styrke. Heldigvis tilbyder mange optikere en gratis synstest, der kan hjælpe dig videre.

 

Gå til lægen

Kroppen er det første man bør kigge på, for at finde ud af, om man er stresset. Det er mavepine, hovedpine og forhøjet blodtryk, der typisk viser sig som de første symptomer. Tag et smut forbi din læge – der jo trods alt stadig er gratis – og få ham til at måle lidt på dig. Hvis din krop ikke viser tegn på overarbejde, kan du puste mere frit ud.

 

Snak med en psykolog

Hvis du virkelig er stresset, løser du bedst problemet ved at tage fat i roden: hovedet.

Her er en psykolog en uundværlig hjælp til at finde frem til problemet. Måske står du i en situation, hvor du ikke kan skrue ned. Her hjælper en psykolog dig til vigtige værktøjer.

Skrevet af: Nake Team

Raleteret opslag