Hvis du er på udkig efter et sjovt og anderledes juleprojekt, så prøv at lave din egen julekonfekt med whisky! Det er enklere end det lyder, og det smager helt fantastisk.
Det er også et sjovt projekt, som du kan lave sammen med dine børn, da i sammen kan rulle konfekt, smelte chokolade, pynte konfekten med forskelligt slik og krymmel – og i kan pakke det flot ind.
Sådan gør du
For at lave julekonfekt skal du først og fremmest sørge for, at du har de rette ingredienser. Alt efter hvor meget du skal lave, må du købe ind derefter.
Hovedingredienser er chokolade, nougat, marcipan og whisky. I bestemmer helt selv, hvad I vil pynte konfekten med. Det kan være vingummier en sjov farve, glimmer, lakridsrodspulver, nødder eller noget i selv synes, smager godt.
Du skal bare smelte chokolade i en gryde, tilsætte lidt whisky i chokoladen, og sådan får du en lækker, blød chokoladesovs, som du kan svøbe dine ruller af marcipan og nougat i.
Når chokoladen er størknet, skal du skære den ud i små stykker eller bevare det i en rulle, så det kan serveres og folk selv kan skære små stykker af ruller. Til sidst kan du pakke det ind i cellofan og gavebånd, så det ser ekstra lækker ud. Lav gerne et lille til og fra kort, så det kan ses, at der er gjort noget ekstra ud af det.
Den perfekte værtindegave
Når du har lavet julekonfekt, har du med sikkerhed den helt perfekte gave til når du skal besøge hele familien rundt omkring i landet. Tag bare et par ruller julekonfekt med som du har pakket fint ind. Det er den helt perfekte gave til venner og familie, som helt sikkert vil sætte pris på din unikke julekonfekt med whisky!