Hvilket udstyr kræver ridning?

Kategori: Oplevelser

Skrevet D. 31. marts 2022

Sponsoreret  

Når man går i gang med ride, opdager man hurtigt, at der er en masse rideudstyr på hylderne i din lokale ridebutik. Som ny rytter kan det være svært at navigere i. For hvad er egentlig vigtigt udstyr for at komme i gang, og hvad er bare lidt ekstra lir?

 

Som udgangspunkt bør man læne sig op ad, hvad internetforummerne siger. Her skriver passionerede ryttere med mange års erfaring, og deres mål er at hjælpe nye ryttere på vej videre i deres sport.

 

Sikkerhed

Et ordsprog indenfor ridning hedder ”En god rytter er faldet af mindst 100 gange”. Det mærkes, at faldet nok ikke er til at undgå, men når man falder af en hest fra flere meters højde, er det også forbundet med en sikkerhedsrisiko. Derfor bør man som rytter have styr på sit, ved at investere i sikkerhedsudstyr.

 

Det vigtigste, man overhovedet kan købe, er en hjelm. Kraniebrud er svært at komme tilbage fra. Her er det heller ikke ligegyldigt, hvilken hjelm man køber. Du kan ikke bare bruge en cykelhjelm. En ridehjelm skal nemlig være CE-mærket med en vis standard.

 

I sikkerhedskategorien finder vi også sikkerheds stigbøjleindlæg, der forhindrer, at foden sidder fast i stigbøjlen.

 

Tøj

Der er ridetøj svarende til alle andre dele af dit tøj, men nogle stykker er selvfølgelig mere relevante end andre. Har man kun råd til et enkelt stykke tøj, bør man købe ridebukser. Selvom bukserne ikke direkte er forbundet med sikkerhed, sørger de for, at du sidder mere stabilt i sadlen, hvorimod normale bukser typisk er for glatte.

 

Når man vælger at tage tøj med ud på en ridetur, er det værd at overveje, om det tøj man har på kan tåle at blive beskidt, for som nævnt tidligere skal du nok finde dig selv på jorden.

 

Skrevet af: Nake Team

Raleteret opslag