Gør din have vild

Kategori: Bolig

Skrevet D. 30. september 2022

Sponsoreret  

Når det kommer til vores haver, er det meget forskelligt, hvad vi hver især foretrækker. Nogle kan godt lide det meget polerede udtryk med hække så skarpe, at det ligner, at man kunne skære sig på dem. Andre kan lide det lidt mere vildere, hvor træer, busker og blomster får plads til at strække sig, og hvor insekter og fugle bydes velkommen med kyshånd.

 

Den vilde have

Du har sikker hørt udtrykket ’vild have’ for nylig. Det er blevet helt utrolig populært at have vilde haver, hvor man lader et areal af en vis størrelse gro vildt, så at det tiltrækker insekter, fugle og andre dyr. Dyrene og særligt insekter er afhængige af de vilde planter, for at kunne overleve. Hvis du vil lave en vild have, er det blot at udvælge et område og lade det gro vildt, ved at gå uden om området, når du slår græs. Du kan også hænge et par fuglekasser op i træer, som vil tiltrække flere søde fugle i din have. Hvis du ikke har den store have, kan du jo også få et par fugle i et fuglebur. Fugleburet med dine fugle kan du stille udenfor, når vejret er godt.

 

Den polerede have

Hvis du godt kan lide, at din have står kniv skarpt, så ved du sikkert allerede, hvad det kræver at holde din have. Det er et kæmpe arbejde, hvis træer, buske og blomstrende planter, altid skal være inden for en vis grænse. Hvis du virkelig nyder havearbejde, er det jo dejligt for dig. Hvis ikke, kan du måske overveje, om du bør sætte standarden for din have lidt ned. Det er jo som sagt vigtigt for dyr og insekter, at de har adgang til de vilde planter, som vi mennesker ikke lige planter i haven.

Skrevet af: Nake Team

Raleteret opslag