Vil du smage på royale vine?

Kategori: Lifestyle | Oplevelser | Tips

Skrevet D. 28. december 2020

Sponsoreret  

Vil du føle dig lidt mere royal, når du sidder og drikker vin en fredag aften? Eller vil du invitere dine gæster på en vaskeægte royal middag? Så skal du vælge en vin fra Chateau de Cayx vinstokke.

Uanset om du har brug for en lækker hvidvin, en smagfuld rosévin eller en mørk og dyb rødvin, er der mulighed for det. Du kan herved sammensætte din middag og dine retter på netop den måde, du ønsker med vine fra Chateau de Cayx.

Historien om det historiske vinslot

I 1974 købte Hendes Majestæt Dronningen og Prins Henrik Chateau de Cayx, som er beliggende i nærheden af byen Cahors i Frankrig. Det historiske vinslot er placeret kun omkring 15 kilometer fra Prins Henriks barndomshjem og har i mange år været noget helt specielt for hele den kongelige familie.

Efter købet af vinslottet begyndte kongefamilien at renovere det. Det var blevet medtaget i løbet af årene, hvorfor de valgte at restaurere det og indrette det på ny. Gennem alle årene har Chateau de Cayx være en base, når den kongelige familie skulle til Frankrig.

Hvert eneste år tilbragte både Dronning Margrethe og Prins Henrik flere uger på det historiske vinslot. Selv efter Prins Henriks død holder Dronningen denne tradition i live.

Prins Henrik solgte og producerede vin fra Chateau de Cayx i mange år, hvor han i 2015 bortforpagtede salget og produktionen af vinen. Det gjorde han til firmaet Vinovalie, som består af fire slotte beliggende i det sydlige Frankrig.

Skrevet af: Klaudia Johansen

Raleteret opslag