En stue med det rette lys

Kategori: Bolig

Skrevet D. 28. december 2020

Sponsoreret  

Belysningen i din stue er vigtig, så du kan skabe den rette stemning og det lysforhold, der lever op til dine behov. En stue bruges typisk til flere ting såsom at se fjernsyn, have gæster, læse et blad eller en bog, kigge på en computer m.m. Det stiller derfor store krav til belysningen i en stue. Du bør gå efter en målrettet belysning i form af flere forskellige lyskilder. Derved får du en god atmosfære til alle aktiviteter.

Grundbelysningen er loftslyset

Loftslyset vil altid være grundbelysningen i din stue. Den får du i form af spots, pendler og loftslamper alt efter, hvad der passer til din indretningsstil i stuen. For at opnå den helt rigtige lysstemning bør du altid vælge at have en dæmper på disse lys.

Vælger du at have pendler over sofabordet, kan du både få lys og et godt blikfang. Med pendler kan du hurtigt ændre stilen ved at lege med både former, farver og materialer.

Detaljeret belysning i form af andre typer lamper

Du kan få en detaljeret belysning, der opfylder dine krav til brugen af rummet. Med andre lyskilder som bordlamper, væglamper og standerlamper kan du få en direkte belysning lige der, hvor du har brug for det.

Det kan være en god idé med et par væglamper ved sofaen, når du eksempelvis skal bruge din computer. Bordlamper er gode til at oplyse områder, der er lidt mørke, mens gulvlamper er optimale de steder, hvor du læser. Du kan eventuelt kigge på en PH lampe.

Skrevet af: Signe Alsgaard

Raleteret opslag